Bitumen dakbedekking:

 

een internationaal succesvol product

bewezen lange levensduur

gecertificeerd kwaliteitsproduct

veelzijdig en flexibel

maatschappelijk verantwoord

in Europa geproduceerd

ecologisch verantwoord

waterdichte garantie

BITUMEN. VAN NATURE CIRCULAIR.

Circulair bouwen betekent dat voor bouwproducten minder eindige grondstoffen worden verbruikt en gebruikte grondstoffen in de keten worden hergebruikt. Bitumen is praktisch oneindig herbruikbaar. Dat maakt het een waardevolle grondstof.
Lees verder

LEVENSDUUR VAN BITUMEN DAKEN

De European Waterproofing Association (EWA) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de levensduur van bitumen daken. De conclusie luidt dat een goed aangebracht bitumen dak ten minste 35 jaar meegaat.
 
Lees verder

RECYCLING VAN BITUMEN DAKBEDEKKING

Bitumen is een recyclebare grondstof. De leden van ProBitumen werken samen aan het optimaliseren van het recyclingproces van inzameling en verwerking van oude bitumen dakbedekking en dragen zo bij aan het sluiten van de kringloop.
Lees verder

GEEN (HITTE-)STRESS MET BITUMEN DAKEN

In de zomer zijn de temperaturen in de stad vooral ’s nachts vaak hoger dan buiten de stad. Dat kan leiden tot fysieke klachten. Bitumen daken dragen bij aan de oplossing.
 
 
Lees verder

BRANDVEILIGHEID VAN ZONNEPANELEN OP PLATTE DAKEN (UPDATE)

(update 16-6-2023) Large-scale brandtesten tonen aan dat bitumineuze dakbedekking de perfecte basis is voor zonnepanelen. Onze Position Paper is geüpdated.

Lees verder

BESTE WATERKWALITEIT MET BITUMEN DAKBEDEKKING

Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bitumen dakbedekking de minste impact heeft op regenwater. Nog een reden om bij groene of blauwe daken voor bitumen te kiezen.

Lees verder

BITUMEN DAKBEDEKKING IS MILIEUPROOF

Bitumen dakbedekking is het enige afdichtingsmateriaal voor het platte dak waarbij gegarandeerd geen schadelijke stoffen vrijkomen als het in aanraking komt met water. Gebruik van bitumen is duurzaam en het bespaart kosten.

Lees verder

DAKBEDEKKING, WEL OF GEEN ASBEST…

De Rijksoverheid overweegt een verbod op asbestdaken. Oude daken kunnen door de jaren heen zijn aangetast door weer en wind. Daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen en dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Lees verder